Welkom op de site van carnaval Ninove

 

 

 

FOTO'S HILDE BAEYENS

2018 DINSDAG

 

 

2018 MAANDAG
Op maandag zakten duizenden mensen af naar het centrum voor de avondstoet en de gouden wortelworp.
De gouden wortel geschonden door juweliers Paul met een waarde van duizend Euro werd gewonnen door de veertienjarige Seth Cardoen uit Ninove.
Na de wortelworp ging het stratencarnaval van start tot dinsdagmiddag.

 

 

2018 Machtsoverdracht


Op zaterdag voor het carnavalsweekend wordt traditioneel de nieuwe stadsprins aangesteld door de Burgemeester om 10 dagen lang de stad in handen te nemen. Na een optocht langs het Wortelmanneken en Dingsken was het tijd om in CC De Plomblom over te gaan tot de eigenlijke machtsoverdracht.
Pascal Carael mocht eerst de Raadsdames huldigen voor hun 44 jaar bestaan nadat hij een tekst voorlas van Prins Casimier die 44 jaar geleden het initiatief nam om de Raadsdames op te richten.
Nadien gaf Burgemeester Tania de Jonge haar macht over de stad door aan Prins Chena, die meteen haar 11 wetten aankondigde. Het voltallige Schepencollege bracht een geslaagd en gesmaakt hilarisch optreden, Grote Wortel Ivo De Deyn kwam twee mensen huldigen, de seniorprins- en prinses werd aangesteld door Pascal Schietecat en Schepen Marc Torrekens en tot slot werd Prins 2017, Werner, opgenomen in de Prinsencaemere. 

 

2018 SENIOREN Prinsenverkiezing

Op zondag 4 februari vond het carnavalfeest der senioren plaats in zaal Cloë, een organisatie van de Stedelijke Feestcommissie in samenwerking met de Karnavalraad Ninove. Het werd een topeditie met een optreden van Willy Sommers en een volledig gevulde zaal en balkon met het massaal opgekomen publiek.
Uiteindelijk was het Albert Herzeel en Marina Goossens, beiden echte carnavalisten, die de strijd om de titel wonnen en Schepen Marc Torrekens beiden mocht tooien met de nodige attributen.
Prins Chena kwam beiden feliciteren en zorgde voor de ambiance als trekker van een polonaise door de zaal.

 

2018 PRINSAANSTELLING


Zaterdagnacht werd Chena Sergant, lid van NKKV Wel Bestetj, verkozen tot  de nieuwe carnavalsprins van Ninove.
Ze is hiermee de derde vrouw die deze titel binnenhaald. Na een spetterende avond en nacht in Camping Cosmos- stijl was het tijd om de nieuwe stadsprins voor te stellen aan de massaal opgekomen carnavalisten in een volle zaal Cloë.
En dat het een Prins zal worden die door de carnavalisten in hun hart zal gesloten worden, was meteen duidelijk toen de voorzitter van de Karnavalraad, Pascal Carael, de naam bekendmaakte.
De zaal ging uit zijn dak en velen waren blij dat het eens opnieuw een vrouw werd. Nadat ceremoniemeester Giovanni Neckebroeck de nieuwe Prins uit het publiek gehaald had, klom ze het podium op waarna ze de prinsenhoed en mantel overhandigd kreeg.
Meteen erna zong ze haar eigen liedje en werd er nog een lang vervolg gebrouwen aan de schitterende carnavalsnacht.

 
 
 
 
 

 

 

 

2018 Doop Wortel

De leden van de Ninoofse carnavalsvereniging Van 't Alverdrau Donker stelden de wortel voor die op carnavalsdinsdag carnaval 2018 zal afsluiten op de wortelverbranding.

Het werd niet één maar maar liefst vier wortels die de naam "Boesjel" meekreeg.
Het vuur zal aangestoken worden op 20 februari om 15.11 uur aan café Den Belleman.

 

 

 

Openingszitting van Carnaval Ninove 2018
Tijdens een druk bijgewoonde openingszitting van carnaval Ninove 2018 op 11/11 werd de nieuwe carnavalsaffiche bekendgemaakt. Er waren dit jaar maar liefst 12 inzendingen binnengekomen van evenveel verschillende deelnemers. Het Thema "Lotj au stem mor heuren" moest samen met de datum duidelijk in beeld staan wat bij dit ontwerp het geval is, samen met de opgevende kleur zal de affiche opvallen in de Ninoofse straten in aanloop naar carnaval Ninove 2018. De voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad Ninove, Pascal Carael, mocht de winnaar bekendmaken, het werd Robinn Scheerlinck. Robinn die lid is van NKCV De Zjielen heeft ook in het verleden reeds deelgenomen aan de affichewedstrijd maar dit keer werd zijn ontwerp voor het eerst als winnende affiche verkozen. De affiches zullen vanaf januari verdeeld worden.
Vooraf werd er verzameld aan het Wortelmanneken op de Centrumlaan waar de traditie werd verdergezet dat de winnaar van dit jaar in de categorie met wagen het Wortelmanneken op 11/11 aankleed met het kostuum van hun overwinning. Dit jaar was het dus de beurt aan Nie Geweun.

 

 

 

 

Carnavalsdinsdag/Afsluiting
Op dinsdag 07 maart werd om 12.11 uur carnaval Ninove officiëel afgesloten op het balkon van het oud-stadhuis, daarna was er een moment aan het wortelmanneken waar de pluimen geknipt werden van prinsen en (onder-)voorzitter. Om 13.00 uur was er voor de aanwezigen koffie en koffiekoeken aan de ingang van het oud-stadhuis waarna de meesten afzakten naar de Denderkaai voor de verbranding van de wortel wat meteen het einde van carnaval betekende. In tegenstelling tot de zondagstoet kregen de carnavalisten de zon voorgeschoteld op dinsdag. Nu op naar carnaval Ninove 2018 van 17 tot 20 februari.

 

Carnavalsmaandag

 

De maandagavondstoet vertrok om 19 u en eindigde rond 21.30 u., waarna het tijd was voor de wortelworp. Ondertussen hadden zich een massa carnavalisten verzamelt op het Oudstrijdersplein om te grabbelen naar één van de vele prijzen en dan in het bijzonder naar de gouden wortel geschonken door juweliers Paul in Ninove. De dolgelukkige winnaar van het gouden juweel werd Gaston Van Koppem uit Ninove.

 

 

Tijdens de dinsdagmarkt voerde Burgemeester Tania De Jonge haar taak die haar was opgedragen door Prins Werner met veel plezier uit. Ze stond in voor het bakken van enkele honderden pannenkoeken, wat met de hulp van Prins Werner perfect gelukt is, voor de dorstigen had de Karnavalraad enkele vaten gratis Witkap voorzien, dus eten en drinken meer moest dat niet zijn om de bezoekers tevreden te stellen.
Opdracht geslaagd.

 

MACHTSOVERDRACHT

Prins Werner heeft sinds zaterdag de macht over de stad in handen. De Burgemeester stond deze af tijdens een ludieke machtsoverdracht waar de Schepenen het beste van zichzelf gaven in een dansnummer, waar Tania kookles kreeg van Prins Werner en waar Prins Fai opgenomen werd in de Prinsencaemere. Patrick Carael werd kanselier, Michel Popeliers werd gehuldigd voor 44 jaar lid van de Karnavalraad, Prins Gaby voor 50 jaar prins, reus Geraard werd Ere-Ridder en Glenn Symoens werd opgenomen als Ridder in de Wortelorde. Ook werd de Jongerenkarnavalraad officieel aangesteld. Dinsdag om 10.30 u zal Burgemeester Tania De Jonge de opdracht die haar werd opgelegd door Prins Werner uitvieren op de markt. Ze zal pannekoeken moeten bakken voor de marktgangers om te bewijzen dat haar kookkunsten toch beter zijn dan wat vertelt wordt, maar de test tijdens de machtsoverdracht doet het ergste vermoeden.

 

PRINSAANSTELLING SENIOREN

Geslaagd carnavalsfeest der senioren 2017 met een optreden van Jo Vally. Er was een ruim publiek opgedaagd om een gezellige namiddag te beleven in zaal Cloë, een dansje te placeren en te genieten van het optreden van Jo Vally met als orgelpunt de verkiezing van Prins- en Prinses der senioren. Prins Werner bracht eveneens een optreden en trok de polonaise op gang. Lisette Simoens en Marc Hernie Prins en Prinses der Senioren 2017.

 

PRINSAANSTELLING

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

11 november: Opening carnaval 2017
 Voor de opening van het carnavalsjaar werd het wortelmanneken op de Centrumlaan aangekleed door de winnaar van de stoet 2016, de Zjielen
Er wordt stilgestaan bij Dingsken om de overleden carnavalisten  te herdenken


Er werd dit jaar een affichewedstrijd in de scholen georganiseerd door Pisad, drugs- en alcoholpreventiedienst van Zuid-Oost Vlaanderen, rond carnaval Ninove, de winnaar werd Amber Jacobs en loopt school in PTI-Ninove. De affiche zal vanaf januari in het straatbeeld verschijnen in aanloop naar carnaval Ninove, dit ter preventie van drugs en alcohol naar jongeren en carnaval toe. De trofee werd uitgereikt door Goedroen Lammens, de drugsbegeleider bij Pisad voor de stad Ninove.De Winnaar van de carnavalsaffiche 2017 werd bekendgemaakt in een volle zaal Cloë tijdens de opening van carnaval Ninove 2017 op 11/11, het ontwerp van Danny Goessens van carnavalsvereniging Spasjezot werd verkozen uit 12 inzendingen van 9 verschillende deelnemers. De affiche zal vanaf begin januari massaal verdeeld worden in de handelszaken en horeca in het centrum.
 

 

 

 

 

 

 

FOTO'S HILDE BAEYENS