Welkom op de site van carnaval Ninove

 

 

 

FOTO'S HILDE BAEYENS

Carnavalsdinsdag/Afsluiting
Op dinsdag 07 maart werd om 12.11 uur carnaval Ninove officiëel afgesloten op het balkon van het oud-stadhuis, daarna was er een moment aan het wortelmanneken waar de pluimen geknipt werden van prinsen en (onder-)voorzitter. Om 13.00 uur was er voor de aanwezigen koffie en koffiekoeken aan de ingang van het oud-stadhuis waarna de meesten afzakten naar de Denderkaai voor de verbranding van de wortel wat meteen het einde van carnaval betekende. In tegenstelling tot de zondagstoet kregen de carnavalisten de zon voorgeschoteld op dinsdag. Nu op naar carnaval Ninove 2018 van 17 tot 20 februari.

 

Carnavalsmaandag

 

De maandagavondstoet vertrok om 19 u en eindigde rond 21.30 u., waarna het tijd was voor de wortelworp. Ondertussen hadden zich een massa carnavalisten verzamelt op het Oudstrijdersplein om te grabbelen naar één van de vele prijzen en dan in het bijzonder naar de gouden wortel geschonken door juweliers Paul in Ninove. De dolgelukkige winnaar van het gouden juweel werd Gaston Van Koppem uit Ninove.

 

 

Tijdens de dinsdagmarkt voerde Burgemeester Tania De Jonge haar taak die haar was opgedragen door Prins Werner met veel plezier uit. Ze stond in voor het bakken van enkele honderden pannenkoeken, wat met de hulp van Prins Werner perfect gelukt is, voor de dorstigen had de Karnavalraad enkele vaten gratis Witkap voorzien, dus eten en drinken meer moest dat niet zijn om de bezoekers tevreden te stellen.
Opdracht geslaagd.

 

MACHTSOVERDRACHT

Prins Werner heeft sinds zaterdag de macht over de stad in handen. De Burgemeester stond deze af tijdens een ludieke machtsoverdracht waar de Schepenen het beste van zichzelf gaven in een dansnummer, waar Tania kookles kreeg van Prins Werner en waar Prins Fai opgenomen werd in de Prinsencaemere. Patrick Carael werd kanselier, Michel Popeliers werd gehuldigd voor 44 jaar lid van de Karnavalraad, Prins Gaby voor 50 jaar prins, reus Geraard werd Ere-Ridder en Glenn Symoens werd opgenomen als Ridder in de Wortelorde. Ook werd de Jongerenkarnavalraad officieel aangesteld. Dinsdag om 10.30 u zal Burgemeester Tania De Jonge de opdracht die haar werd opgelegd door Prins Werner uitvieren op de markt. Ze zal pannekoeken moeten bakken voor de marktgangers om te bewijzen dat haar kookkunsten toch beter zijn dan wat vertelt wordt, maar de test tijdens de machtsoverdracht doet het ergste vermoeden.

 

PRINSAANSTELLING SENIOREN

Geslaagd carnavalsfeest der senioren 2017 met een optreden van Jo Vally. Er was een ruim publiek opgedaagd om een gezellige namiddag te beleven in zaal Cloë, een dansje te placeren en te genieten van het optreden van Jo Vally met als orgelpunt de verkiezing van Prins- en Prinses der senioren. Prins Werner bracht eveneens een optreden en trok de polonaise op gang. Lisette Simoens en Marc Hernie Prins en Prinses der Senioren 2017.

 

PRINSAANSTELLING

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

11 november: Opening carnaval 2017
 Voor de opening van het carnavalsjaar werd het wortelmanneken op de Centrumlaan aangekleed door de winnaar van de stoet 2016, de Zjielen
Er wordt stilgestaan bij Dingsken om de overleden carnavalisten  te herdenken


Er werd dit jaar een affichewedstrijd in de scholen georganiseerd door Pisad, drugs- en alcoholpreventiedienst van Zuid-Oost Vlaanderen, rond carnaval Ninove, de winnaar werd Amber Jacobs en loopt school in PTI-Ninove. De affiche zal vanaf januari in het straatbeeld verschijnen in aanloop naar carnaval Ninove, dit ter preventie van drugs en alcohol naar jongeren en carnaval toe. De trofee werd uitgereikt door Goedroen Lammens, de drugsbegeleider bij Pisad voor de stad Ninove.De Winnaar van de carnavalsaffiche 2017 werd bekendgemaakt in een volle zaal Cloë tijdens de opening van carnaval Ninove 2017 op 11/11, het ontwerp van Danny Goessens van carnavalsvereniging Spasjezot werd verkozen uit 12 inzendingen van 9 verschillende deelnemers. De affiche zal vanaf begin januari massaal verdeeld worden in de handelszaken en horeca in het centrum.
 

 

 

 

 

 

 

FOTO'S HILDE BAEYENS