Welkom op de site van carnaval Ninove

 

 

de nieuwe carnavalsprinsen van Ninove meer

CARNAVALSFOOR + FOTO'S OPENING meer


De beelden van de zondagsstoet. Het werd een prachteditie met 25.000 toeschouwers langs het parcours en mooi weer, prachtige wagens en kostuums, en een uitbundige sfeer onder leiding van Prins Chena. Geniet van de beelden. MEER

Foto’s Hilde Baeyens

 

 

 

 

 

De nieuwe carnavalsaffiche aan de hand van Robinn Scheerlinck.
Robinn die lid is van NKCV De Zjielen heeft ook in het verleden reeds deelgenomen aan de affichewedstrijd maar dit keer werd zijn ontwerp voor het eerst als winnende affiche verkozen. De affiches zullen vanaf januari verdeeld worden.

 

 

 

Meer foto's van carnaval zie ook op Activiteitenpagina!

 

Foto's Carnaval NInove 2017

 

 

Prins Werner de 57ste stadsprins van NINOVE

Werner Matthijs (42) werd geboren in Ninove en komt uit deelgemeente Denderwindeke. Daar zat hij al van jongs af aan in de muziekfanfare als trompettist. Zijn thuis was toen een café, dat nu taverne en feestzaal De Parel is in Denderwindeke. Zelf is hij kampioen in cocktails shaken en werkte hij nog in het casino in Oostende, maar nu is hij gekend als baas en kok van restaurant d'Eeterij in Denderwindeke. "Ik ben al twintig jaar carnavalist in Ninove", vertelt prins Werner. "Eerst als lid van carnavalsgroep Don Jo en daarna heb ik mijn eigen carnavalsgroep Stinkend Raujk opgericht, waar ik nu veertien jaar voorzitter van ben. Het is altijd mijn droom geweest om prins te worden. Zeker omdat Don Jo twee prinsen heeft gehad waar ik altijd naar heb opgekeken. Dit jaar mag ik eindelijk prins zijn. Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Het is een eer voor heel je leven." meer foto's

 

Beste groepen, verenigingen, instanties, muzikale genieën, …

Zoals jullie wel allemaal al weten geeft “De Prinsencaemere” ook dit jaar weer prijzen aan het beste carnavalslied en het beste stoetliedje tijdens de komende carnavalsdagen. 

• 500 € voor het beste carnavalslied

• 300€ voor het beste stoetliedje. 

De inzendingen hieromtrent moeten binnen zijn VOOR zondag 26 februari om 00.00. Opgelet deze datum is een week verlengd op grote vraag van de groepen uit.

Gelieve dit binnen te zenden in mp3 naar ” Deplaat@telenet.be” voor het beste carnavalslied of “ stoetlieken@telenet.be ” voor het beste stoetlied.
We wensen jullie nog veel inspiratie toe en mooie opnamemomenten!

Veel succes!
“De Prinsencaemere”

 

 

Zaterdag 18 februari staat bij alle carnavalisten al aangestipt om de prinsaanstelling niet te missen, dit is ook de start van de laatste rechte lijn naar het carnavalsweekend.
De bekendmaking van de Ninoofse prins carnaval 2017 zal plaatsvinden in zaal Cloë, de avond start vanaf 21.00 uur en kreeg als thema “Er was eens ...”, dus laat jullie inspiratie maar los, en voor de vijf uitverkoren personen die het thema best uitwerken is er een prijs voorzien die de avond zelf bekend gemaakt wordt.
Maar voor de naam van de nieuwe stadsprins bekendgemaakt zal worden zijn er optredens voorzien van tal van carnavalisten en zorgen de DJ’s voor carnavalambiance.
De inkom bedraagt 6 Euro in voorverkoop en 9 Euro de avond zelf, kaarten zijn verkrijgbaar bij alle leden van de Karnavalraad Ninove, in enkele café’s in het centrum en bij garage Central.

 

Prins Fai organiseerde samen met de Jongeren Karnavalraad zijn afscheidstournee langs verschillende carnavalscafés. Er werd verzamelen geblazen aan café Roosevelt vanwaar de bus en de verschillende oltimer pompierwagens van de carnavalsverenigingen richting Okegem reden, daarna ging het naar Meerbeke om vervolgens koers te zetten richting Denderwindeke. Om het feestje af te sluiten werd er opnieuw afgezakt naar het centrum waar een bezoek aan De Leste Zonde en De Keizer op het programma stond, het werd een gezellige avond met volle ambiance in de cafés, carnavalisten onder elkaar, missie geslaagd.MEER

 

 

 

 

11 november: Opening carnaval 2017

De Winnaar van de carnavalsaffiche 2017 werd bekendgemaakt in een volle zaal Cloë tijdens de opening van carnaval Ninove 2017 op 11/11, het ontwerp van Danny Goessens van carnavalsvereniging Spasjezot werd verkozen uit 12 inzendingen van 9 verschillende deelnemers. De affiche zal vanaf begin januari massaal verdeeld worden in de handelszaken en horeca in het centrum.

 

NIEUW REGLEMENT AFFICHE

Ben je tussen 11 en 111 jaar en zie je het wel zitten dat jouw ontwerp gedurende enkele weken winkels, woningen en het centrum kleuren, en je wil wel eens 500 Euro verdienen voor je carnavalsvereniging, dan is het de moment om je aan de tekentafel of computer te zetten en een origineel ontwerp uit te werken met “Sjikke dinges“ en “Carnaval Ninove” als thema.
Alle ontwerpen moeten ten laatste ingeleverd worden tegen donderdag 20 oktober 2016 om 19.00 uur.

 

 

 

Allerlei filmkes i.v.m. Ninove, Carnaval Ninove, e.a. gefilmd door robvanop.

Carnaval Ninove op DVD, voor info en bestelling :carnavalninovefilms@gmail.com

 


carnavalsboek “55 tinten smaragd groen”

Op vrijdagavond 13/11 vond de voorstelling plaats van het carnavalsboek “55 tinten smaragd groen” een boek over het verleden en heden van het Ninoofse carnaval. Het werd een kanjer van maar liefst 450 bladzijden die geschreven werd door Sammy Van Der Straeten samen met een 8-tal medewerkers en voorzien is van talloze foto’s zowel zwart-wit als in kleur over de voorbije 55 jaar carnaval Ninove. De oplage van het boek is beperkt en het grootste deel is via voorinschrijving reeds de deur uit, dus wie zich een boek wil aanschaffen is er best snel bij, het kost 27 Euro en is verkrijgbaar in verschillende krantenwinkels in het centrum en in garage Central, het is een must voor alle carnavalisten en Ninovieters over het ontstaan en groei van het carnaval in hun stad.




 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWE CARNAVALSVLAG

 

 

Ter gelegenheid van 55 jaar carnaval NInove in 2015, werd door de Karnavalraad een nieuwe vlag voorgesteld, ontworpen door Gert Van Drogenbroeck.

De vlag is te koop aan €20 bij de leden van de Karnavalraad.